Magnesol XL

W punktach gastronomicznych tam gdzie eksploatuje się tłuszcze smażalnicze, zachodzi potrzeba przechowywania tego medium w celu dalszego jego użycia. Olej pozostaje zwykle we frytownicy, aż do ostygnięcia.Po następnym smażeniu proces ten powtarza się, aż do momentu wymiany na oleju świeży. Niejednokrotnie na jednym oleju smażone są różne produkty, w zależności od bieżącego zapotrzebowania. Zdarza się że podane frytki mają zapach smażonych ryb lub kurczaka. Taka praktyka jest zdecydowanie niedopuszczalna nie tylko ze wzgledu na jakość podawanych potraw, ale głównie ze względów zdrowotnych.
W oleju roślinnym ,który wielokrotnie jest rozgrzewany,utrzymywany w wysokiej temperaturze podczas smażenia,następnie stygnie, zachodzą reakcje utleniania, polimeryzacji i izomeryzacji w wyniku których powstają m.in. wolne kwasy tłuszczowe. Ponadto przechowywany w naświetlonych miejscach,ciepłych i wilgotnych  narażony jest na zmiany parametrów jakościowych i właściwości fizykochemicznych. Aby zatrzymać ten proces, a nawet spowodować poprawę parametrów, zużyty olej można oczyścić za pomocą Magnesol XL.

 

MAMY PRZEWAGĘ NAD KONKURENCJĄ…

Jedyny na rynku produkt oczyszczający ,który skutecznie obniża zawartość związków polarnych (TPM) w oleju.

magnesol pudełko

LIDER NA RYNKU

MAGNESOL XL produkowany od ponad 20lat  przez firmę The Dallas Group of America,Inc. jest wiodącym produktem do filtracji oleju używanym przez zakłady produkcyjne i punkty gastronomiczne na całym świecie. Od 2012 roku dostępny w Polsce.

OSZCZĘDZAJ DO 50%

Magnesol-XL-kropelki MAGNESOL XL zwiększa o 50% trwałość oleju do smażenia co prowadzi do znaczącego obniżenia kosztów i poprawia zyskowność firmy.

 

UTRZYMUJ WYSOKĄ JAKOŚĆ OLEJU DO SMAŻENIA

MAGNESOL XL spowalnia degradację oleju poprawia jego smak, zapach i kolor. Usuwa rozpuszczone płynne nieczystości z oleju, które obniżają jego wartości smakowe i zapachowe. 2_4

POPRAW JAKOŚĆ PRODUKTÓW

MAGNESOL XL absorbuje szkodliwe substancje powstałe w procesie smażenia i blokuje ich przenikanie do żywności.

DLACZEGO WARTO UŻYWAĆ MAGNESOL XL

MagnesolXL oferuje coś więcej niż proste filtrowanie. Podczas procesu smażenia, olej otaczając i wsiąkając w produkty staje się właściwie ich częścią. Kiedy olej podlega rozkładowi, rozpuszczone nieczystości także wsiąkają do jedzenia wpływając tym samym na jego smak, strukturę oraz wygląd. Jest jedynym na rynku produktem oczyszczającym ,który skutecznie obniża zawartość związków polarnych TPM (Total Polar Materials) i wolnych kwasów tłuszczowych  w oleju.

 

Bezpieczeństwo naszych klientów jest dla nas sprawą najważniejszą, dlatego Magnesol XL posiada opinię PZH. Opinia informuje, że eksperci PZH ocenili produkt pod względem składu chemicznego i stwierdzili, że nie zagraża on bezpieczeństwu zdrowia użytkowników i konsumentów.

pobrane