INSTRUKCJA FILTROWANIA
(za pomocą kosza)
Filtrowanie raz dziennie (na koniec dnia).
Magnesol XL powinien pozostać w oleju co najmniej 2-3 godziny ,jednak najkorzystniej jest pozostawić go na całą noc .Stosujemy na gorący olej wsypując do kosza filtracyjnego zanurzonego w gorącym oleju. Dozujemy wg zasady 8g/1litr.
POSTĘPOWANIE:
1. WYŁĄCZ frytkownicę.
WAŻNE !!! Upewnij się, czy olej/frytura jest w temperaturze roboczej (175-180 )!
2. Przelej olej/fryturę przez kosz filtracyjny tak aby odfiltrować pozostałości jedzenia powstałe podczas smażenia.
3. Wyczyść komorę frytownicy z resztek jedzenia.
4. Do tak przygotowanej frytownicy przelej przefiltrowany olej/fryturę.
5. Umieść kosz filtracyjny w koszu do smażenia lub bezpośrednio na grzałce frytownicy tak aby był on zanurzony w oleju/fryturze przynajmniej w połowie.
6. Dodaj przygotowaną dawkę Magnesol XL ,rozsypując ją na powierzchni oleju znajdującego się w koszu filtracyjnym.
7. Pozostaw olej do wystygnięcia .
8. Następnego dnia włącz frytownicę.
9. Usuń kosz filtracyjny z komory frytownicy .
10. Po odsączeniu nadmiaru oleju /frytury usuń Magnesol XL z zanieczyszczeniami .
11. Można przystąpić do smażenia.
STOSUJĄC MAGNESOL XL CODZIENNIE UZYSKA SIĘ NAJLEPSZY EFEKT OCZYSZCZENIA I NAJWIĘKSZĄ ILOŚĆ DNI BEZ WYMIANY OLEJU/FRYTURY